الكفتة على الطريقة المصرية
المقادير
ملح فلفل بهارات 
 
زيت للقلى
نصف كيلو لحمة حمراء 
 
3 كوب ارز
 
2 بصلة كبيرة
 
راس توم
 
حزمة صغيرة بقدونس اخضر
 
 
مقادير الصلصة
 
خمس وحدات طماطم
 
راس توم
 
 
الطريقة
1_اغسلى الارز وانقعية لمدة ساعة ثم يوضع فى مصفاة لتصفية الماء ثم يفرم فى الكبة
 
2_اغسلى اللحمة وافرميها جيدا
 
3_افرمى البصل والبقدونس والتوم 
 
4_اخلطى المقادير السابقة على بعضها واضيفى الملح والفلفل والبهارات وقلبيها واعجنيها جيدا
 
5_تشكل هذة العجينة على شكل صوابع صغيرة او كور
 
6_تحمر هذة الاصابع فى الزيت حتى تحمر
 
7_طريقة عمل الصلصة اضربى الطماطم فى الخلاط
ضعى فى حلة عميقة 3 ملاعق زيت وحمرى فيها التوم المفرى ثم ضعى علية عصير الطماطم
حتى يغلى وتتسبك الطماطم جيدا اضيفى 4 كوب ماء حتى يغلى 
 
8_ضعى الكفتة المحمرة فوق هذة الصلصة واتركيها حتى تنضج لمدة نصف ساعة
 
 
جربى واللة هذة الطريقة على مسؤليتى وبالهنا والشفا ويااااااااااااااااااااااااااارب تعجبكم